Co w najbliższym czasie

Akademia kulinarna

Akademia kulinarna"

Zostań profesjonalnym kucharzem

Akademia Kulinarna FUMENTI oferuje pierwsze w Polsce studium na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych.

Ślimaki - rarytas w kuchni

Ślimaki - rarytas w kuchni

Kamil Sadkowski

Ślimaki od tysięcy lat są spożywane przez ludzi. Walory smakowe ślimaków ceniono już w starożytnym Rzymie. Bardzo popularne we Francji, Portugalii czy Hiszpanii. W kuchni azjatyckiej...

Sery - mleczna rozkosz w kuchni

Sery - mleczna rozkosz w kuchni

Kamil Sadkowski

Sery są bardzo wyjątkowym jedzeniem. Sery cechuje zarówno prostota, jak i wyrafinowanie. Z jednej strony wytwarzane są z najbardziej podstawowego pożywienia, jakim jest mleko. Od tysięcy lat...

Kuchnia Włoska Region Friulia

Kuchnia Włoska Region Friulia

Claudia Filippi-Chodorowska

Kuchnia tego regionu polega na jego „nieromańskości”, na silnie zaznaczonym elemencie „słowiańskim”, odbijającym bliskość Bałkanów. Ponieważ we Friuli są najdłuższe i najbardziej...

Warsztaty intergracyjne dla firm

Warsztaty
intergracyjne dla firm

Zbuduj zespół ze smakiem

FUMENTI powstało, aby zmienić banalny posiłek w celebrację życia kulinarnego.

Nasi partnerzy