Co w najbliższym czasie

Tajemnice i sekrety sous vide

Tajemnice i sekrety sous vide

Adam Woźniak

Sous–vide to inaczej gotowanie w opakowaniu próżniowym jest doskonałym sposobem gotowania potraw zachowując ich lepszą jakość, walory smakowe, a co ważne umożliwia utrzymanie precyzyjnej...

Kuchnia tajska

Kuchnia tajska

Niki Chanakan

Kuchnia tajksa to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Dlatego...

Wstęp do czekolady

Wstęp do czekolady

Krzysztof Ilnicki

Współcześni najczęściej łączą historię kakao ze starożytnymi cywilizacjami mezoameryki - Majami, Toltekami, a później Aztekami. Istnieje wiele legend opisujących pojawienie się ziaren...

Warsztaty intergracyjne dla firm

Warsztaty
intergracyjne dla firm

Zbuduj zespół ze smakiem

FUMENTI powstało, aby zmienić banalny posiłek w celebrację życia kulinarnego.

Nasi partnerzy